CinTa InDAh

CinTa InDAh

Monday, February 18, 2013

Tudung ala Fareeda Murah2....

Minggu Lepas, balik kampung
Saudara mara berkumpul,
Aku ada beli tudung daripada en Bos yang berharga RM70.00..
agak cantik, lembut dan senang dipakai..
tudung ala-ala Fareeda tu, sangat comel..
Dalam Hati, ada niat menjeleskan kakak2 ku..
hehehehhe
macam ni la tudungnya... comel gak,
hahhahaa
tiba2,


Kakak aku yg bernama Zainab melangkah masuk dalam rumah,
sambil membawa bekas baju yang berkoyan koyan,
aku terpandang tudung yang ala2 aku jugak, warna pun agak iras2..

dengan laju, mulut nie bertanya..

"Aunty, mana beli tudung nie, berapa Ringgit?"
sambil mencuba tudung baru orang itu..
hehheehe..
warna yang cantik, kain chiffon yang lembut, terletak kat muka...
yang agak best, tudung ni labuh sikit daripada tudung RM70.00 aku.. huhuhu


pastu kakak aku jawab,

"Cik Anep beli kat Vietnam,
25 ringgit je.."


aku terus nganga...
dalam hati tanya lagi "RM25.00?"

aku tanya plak kat abg ipar aku,  

Shima       : Cik Anep, nape tak belikan kami sekali?
Cik Anep : Mana kami tau hampa pun nak.. kami tanya    
                   Aunty pun, semua dia kata takmau..  
                  nak  sutera VIetnam tak dia kata takmau..
                  nak tudung Halfmoon tak, dia kata takmau,           
                   nak handbeg tak, pun dia kata takmau, 

(Dalam hati ni pun cakap, oh la kakak, apesal hg takmau... aku mau la..)


sob sob sob...

sangat lembut
tak jadi lah nak belagak dengan tudung RM70.00...

p/s: sape nak g vietnam, sila maklum pada saya ok.. nak kirim gak...

3 comments:

Umaira Umar said...

nak beli dari kakak shima gak...boley tak??

Siti Noor Hashimah Bt Mohamad Said said...

kakak sy tak jual.. abg ipar sy g jalan kat vietnam, pastu dye belikan kakak saya sehelai jer.. (sebab kakak sy kata tak minat nak pakai tudung camtu).. sedih kan? :(

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad.

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com